Bruschete cu fenicul si somon

oct.

19

Bruschete cu fenicul si somon

Ingrediente:

1 bagheta frantuzeasca

200 g somon afumat

150 g crema de branza

100 g spanac proaspat

1 fenicul

1 lamaie

germeni, crema de otet balsamic

curry (optional)

crema de usturoi

Mod de preparare:

1. Taie bagheta felii, aseaza-le pe o tava de cuptor, stropeste fiecare felie cu cateva picaturi de crema de usturoi apoi da painea la cuptor pana cand capata o suprafata usor crocanta.

2. Intr-un bol cu apa rece stoarce sucul de la lamaie, si adauga putin praf curry. Curry este optional, si are mai mult functia de a colora ulterior feniculul intr-un galben frumos. Daca nu iubesti aroma de curry poti cu usurinta sa il scoti din reteta.

3. Taie feniculul in fasii foarte fine si adauga-le imediat in bolul cu apa rece si sucul de lamaie. Este foarte important sa tai feniculul fin, altfel vei simti in fiecare bruscheta gustul intens al feniculului. Scoate feniculul din apa cu 5-7 minute inainte de a-l aranja pe bruschete, si lasa-l pe un prosop de hartie pentru a elimina excesul de apa.

4. Scoate painea de la cuptor si unge fiecare felie cu un strat fin de crema de branza, urmeaza apoi cateva frunze de spanac proaspat, putin fenicul, o fasie de somon, si pe final decoreaza cu cateva fire de germeni si crema de otet balsamic.

Pofta mare!