Bruschete cu crema de varza rosie

iun.

22

Bruschete cu crema de varza rosie

Ingrediente:

1 bagheta frantuzeasca

1/2 varza rosie

250 g ricotta

100 ml frisca

100 g parmezan

mix de seminte (de susan, de floarea-soarelui, de in, de dovleac)

sare

Mod de preparare:

1. Taie varza ca pentru salata, pune-o intr-o cratita si adauga apa cat sa o acoperi, condimenteaza cu sare si pune cratita la foc mediu. Lasa sa fiarba pina cand varza este suficient de moale ca sa o faci piure.

2. Pina fierbe varza pregateste bruschetele. Taie painea felii de dimensiuni obisnuite, aranjeaz-o pe o tava de cuptor, stropeste cu putin ulei si condimenteaza cu putina sare. Da tava la cuptorul preincalzit la 180C, si lasa painea pana obtine o crusta crocanta, dar ai grija sa nu usuci painea prea tare, intrucat va avea o textura foarte dura.

2. Cand varza este gata, ia-o de pe foc, si prelucreaza cu un blender pina obtii un piure omogen. Adauga in piure ricotta, frisca si parmezanul si mixeaza iarasi cu blenderul. Vei obtine o crema de un violet intens si frumos.

3. Unge fiecare bruscheta cu crema de varza si presara cu mixul de seminte. Pentru un plus de gust, inainte de a le servi poti stropi bruschetele cu cateva picaturi de crema de otet balsamic sau poti decora cu felii fine de ridiche.

Pofta mare!