Bananele – 10 motive de ce nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta

sept.

15

Bananele – 10 motive de ce nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta

1. Bananele ajuta la depasirea depresiilor datorita nivelului ridicat de triptofan, care este transofrmat in serotonina, un neurotransmitator care stimuleaza buna dispozitie.

2. Maninca 2 banane inainte de un antrenament intens pentru a-ti asigura energia necesara si nivelul de glucoza din sange.

3. O banana te protejeaza de crampele musculare din timpul antrenamentelor.

4. Impiedica pierderea de calciu din timpul urinarii, si ajuta la mentinerea sanatatii oaselor.

5.  Maninca o banana pentru a-ti mentine dispozitia la nivel si pentru a reduce simptomele PMS. Aceasta are rolul de a echilibra nivelul de glucide din sange, dar si a-ti ajuta corpul sa se relaxeze.

6. Bananele sint foarte bogate in vitamina B6, de aceea consumindu-le te protejezi de diabetul de tip II, stimulezi pierderea in greutate si iti intaresti sistemul nervos.

7. Bogate in potasiu, bananele mai sunt recunoscute pentru capacitatea de a micsora tensiunea arteriala, si de a te apara de un atac de cord.

8. Trebuie sa scrii un examen? Consuma o banana, si potasiul pe care il contine te va ajuta sa fii mai atent, si sa faci fata mai usor examenului.

9. Tot potasiul, precum si magnesiul si vitamina B din banane te ajuta atunci cind vrei sa te lasi de fumat, intrucat te ajuta sa iti revii mai usor din procesul de trecere peste acest viciu.

10. Pe linga multimea de beneficii de care te vei bucura consumand banane, mai poti face smoothie si gustari delicioase din acest minunat fruct.

 

Sursa : foodmatters.tv