Aperitiv de ricotta si crema de trufe

oct.

9

Aperitiv de ricotta si crema de trufe

Ingrediente:

250 g ricotta

250 g branza de vaci

70 g crema de trufe (sau pesto)

70 g pesmet

80 g parmezan ras

150 g caju

1-2 linguri crema de usturoi

sare, piper

Pentru decor:

80 g seminte de mac

80 g seminte de floarea-soarelui decojite

80 g seminte de dovleac decojite

Mod de preparare:

1. Amesteca branza si ricotta intr-un bol incapator, adauga parmezanul, crema de trufe (sau pesto, dupa preferinte), pesmetele si crema de usturoi si amesteca cu un blender pina obtii o crema de o consistenta uniforma. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Crema obtinuta trebuie sa aiba o consistenta destul de densa, incat sa poti forma cu ea bilute.

2. Taie nucile caju in 2 sau in 3 bucati, pe care le vei plasa ulterior in interiorul fiecarei bilute de ricotta, apoi toaca semintele de floarea-soarelui si pe cele de dovleac marunt.

3. Ia putina crema de ricotta in palma, aranjeaza pe mijloc o bucatica de caju, apoi formeaza o biluta in asa fel incat nuca sa ramana in mijloc. Procedeaza la fel cu toata cantitatea de crema de ricotta si branza, apoi imparte bilutele in 3 parti egale. Rostogoleste fiecare parte de bilute prin semintele de mac, de floarea-soarelui, sau de dovleac. Aperitivele sunt gata!

P.S.: Bilutele de ricotta va permit sa variati gustul in dependenta de preferinte, sau de ceea ce aveti la moment la dispozitie. Puteti inlocui nucile de caju cu castraveti marinati, iar pentru decor mai puteti folosi patrunjel tocat foarte fin, boia de ardei dulce sau seminte de susan.

Pofta mare!