Alivanca

iun.

24

Alivanca

Ingrediente:

5 linguri faina de grau

5 linguri faina de porumb

250 ml lapte

250 g ricotta sau branza de vaci

150 g cheddar

150 g branza de oi

200 g sunca

50 g unt

4 oua

1 plic drojdii

sare

Mod de preparare:

1. Toarna faina de grau intr-un bol, si pe cea de porumb in alt bol. Amesteca faina de grau cu drojdiile, adauga jumate din cantitatea de lapte si mixeaza pentru a obtine un aluat suficient de lichid. Cealalta cantitate de lapte ramasa se amesteca cu faina de porumb. Da ambele boluri la cald, si lasa pentru 30 minute.

2. Intre timp amesteca cele 4 oua cu ricotta (sau branza de vaci) si untul topit.

3. Taie cascavalul, branza de oi si sunca cubulete de dimensiuni medii, apoi amesteca-le cu ouale si ricotta, si condimenteaza cu sare.

4. Cand faina de grau incepe sa faca bule de aer, amestec-o cu faina de porumb, adauga mixul de ricotta si cascavaluri si amesteca bine pentru aproximativ 5-7 minute pentru a da o textura aerata aluatului.

5. Prelucreaza vasul de copt cu ulei si faina, pentru a evita lipirea checului de pereti, apoi toarna aluatul in vas.

6. Da vasul la cuptor pentru 35-40 minute, la 180C. Pentru a verifica daca este gata poti folosi o scobitoare pe care o introduci in alivanca, daca scobitoarea nu are aluat pe ea checul este gata.

Pofta mare!

Reteta video realizata de noi pentru Alivanca o puteti gasi pe linkul de mai jos: